3 Şubat 2010 Çarşamba

ŞİKAYETİM VAR!!!!

Seçme özgürlüğü birey olmanın en önemli kurallarından biri.Kendi kararlarını almak o kararları uygulamak,iyi ya da kötü sonuçlarına katlanmak bizlerin özgür iradesi altında.Peki her konuda böyle özgür müyüz? Yani hepsi bize mi ait seçtiklerimizin?

Okurken şöyle bir durduğunuzu sanıyorum ve içinizden o ne demek öyle dediğinizi duyar gibiyim.Evet doğarken birileri sizin için karar vermiştir çoktan belki de bütün yaşamınız boyunca taşıyacağınız ve bunun için üstünde hiç düşünmediğiniz iki şey siz dünyaya geldiğinizde hazırdır.Biri 'adınız' diğeri 'dininiz'.Ve her ikisini de seçmediğiniz halde onlarla yaşamak sizi çoğunlukla rahatsız etmez.Oysa siz seçmemişsinizdir ikisini de ama belki de en önemli seçimlerimizi başka ellere teslim ediyoruz çaresizce,tabii memnun olmadığınızı değiştirmek öyle kolay da olmuyor hani...

Bakın şimdilerde yeni bir konu gündemimize bomba gibi düşmek üzere, hatta düştü bile. A.İ.H.M yeni bir karar almak için kolları sıvadı;
şu nüfus cüzdanlarındaki din ibaresini kaldırmak için.Gerçekten çok su kaldıracak bir konu bu.Belki de din olgusunun bir kimlik olmadığı,insanın yüce yaratanla arasında kurduğu bağın,nasıl olması gerektiğini kimseye açıklamak zorunda kalmaması, hele de bunu nüfus cüzdanında açıklamaması yönünde bir iyi niyet taşıyacaksa; sanırım kimse bundan bir rahatsızlık hissetmeycektir.İlerleyen günlerde konu daha iyi ortaya çıkacak hepimiz tartışır hale geleceğiz sanırım.

Durun yahu ! başka şeyler yazacağım derken yine nerelere girdim.İşte dilin kemiği olmayıp,yazanın da çenesi düşük olunca girizgah böyle uzayıp gidiyor.Oysa ben şu isimlerle ilgili bölümü yazacağım diye oturdum klavye başına..

Özellikle son zamanlarda unisex olan ismimle ilgili son derece sıkıntı yaşıyorum. İnternet hayatımıza girmeden daha iyiydi.Ancak hele Facebook'tan sonra iyice zıvanadan çıktım.Oynayanlarınız bilir Face'de okey var.Arasıra oynamaya çalışıyorum,kafa dağıtmak için. Belli bir puanının üzerine kadar resminiz çıkmadığından sıkıntılar oluyordu.Aa sen kız değil misin falan filan... Eee sonra,puan hatırı sayılır bir duruma geldi; resim çıktı ne farketti? Hiç bir şey !!! Hatta daha kötü oldu.Sorular bu sefer resimdeki kim şekline girdi o benim diye cevap verince de hadi canım artist çakması gibi sözleri hazmetmeye başladım ve bir de üstüne çıkma teklifleri almaz mıyım!!!
Varın siz düşünün ne duruma düştüğümü.

Bu arada hemcinslerimin ne kadar yapışkan,sulu ve tacizkar olduğunu bir kere daha anladım.Vallahi hanımlar işiniz zor gerçekten bu adamlara tahammül etmek sağlam bir sinir istiyor.

Annem de radyo tiyatrosu döneminde dinleyip sesinden etkilendiği Burçin Oraloğlu'nun(Üstelik o da aslan gibi bir erkek!) ismini bana verirken seçiminin benim hayatımdaki etkilerini bilemezdi...of offf

Gidip değiştirmek istesem bir sürü aşılması gereken bürokratik işlem ,tabii bunun yanında 'kırk yıllık Kani olur mu Yani' durumu yüzünden insanlara vereceğim cevap, daralmamak elde değil...

Allah Döne'lere,Yeter'lere, İmdat'lara,Satılmış'lara yardım etsin

6 yorum:

  1. çok güzel bir dille anlatmışsınız isim sıkıntısını :)) biz de çocuk sahibi olacağımızı öğrendiğimizde bu isim verme kısmında çok sancı çekmiştik.. anne-baba olarak bebekle ilgili verilmesi gereken ilk ve zor bir karar :)
    bu arada din konusu da biraz daha belirginleştiğinde fikirlerinizi okumak isterim..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim.Umarım siz yarın öbür gün böyle sıkıntılar yaşatacak bir isim koymamışsınızdır çocuğunuza. Ama ben ismimden çok memnunum ama bunu da herşeye rağmen belirtmek isterim.Bu arada ilerleyen günlerde diğer konuyla ilgili düşüncelerimi de anlatacağım.Sevgiyle kalın...:)

    YanıtlaSil
  3. Nil koyduk, kizimizin adini :))

    YanıtlaSil
  4. Mısır Uygarlığı'nda Nil Nehri bereketin,bolluğun simgesi olup,geçtiği bölgeye hayat verir.Umarım küçük Nil'de adı gibi bereketli ve bolluk içinde bir hayat sürer.Adıyla yaşaması dileğiyle...:)

    YanıtlaSil
  5. Bende kuzenim Burçin deyince erkeklerden hemen kızmı sorusu ile karşılaşıyorum.Bi dinleyin kardeşim.Anlatacağım herhalde.Yok... soru hemen hazır.Kız mı?Ne yapacaksın arkadaş benden gömediğin birini mi isteyeceksin?Niyetin evlenmek mi?Kadınlar da erkek mi? diye sormuyor.Torunu olan dedeler için için torun erkekse kendi isminin konulmasını ister.Bende öyle istiyorum.Benim torunuma Cem'in eş anlamlılsı olan "Toplama" adını koysunlar.Selam ve sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. :))) İlahi Cem Abi alemsin valla.Farklı bir dede olacağın konusunda şüphem yoktu zaten ama bu talebinle iyice onaylamış oldun..
    Benimde yaşadığım sıkıntılar yok değil hani Elçin-Burçin den dolayı.Süper sahne ikilisi gibi :))))

    YanıtlaSil