15 Şubat 2010 Pazartesi

St.VALANTİNE'NİN SÜRPRİZİ

Bir 14 şubat'ı daha geride bıraktık herkese geçmiş olsun.Masrafın tavan yaptığı bugünü eğer sevgilinizin istediği gibi onu memnun ederek bitirebildiyseniz ne mutlu size,artık en birinci sevgili sizsiniz!!! taa ki bir yıl sonra aynı güne kadar.
Çiçekler,yemekler,gece bir yerlere gidip birşeyler içmeler hepsi ''ben seni çok seviyorum''kelimesini anlatabilmek için bir gösterge halini almış.Tıpkı anneler günü,babalar günü
falan filan gibi.Ticari amaçlar için kullanılan her şey iki katı;çiçeği bırakın sapının bile parayla olduğu kısacası elinize aldığınız herşey değerinin çok üzerinde sevgililere(özellikle erkeklere)tabiri-i caizse kapak yapılan bir gün.Oysa St.Valantine bunlar için değil,aşıkları gizlice evlendirdiği,onları kutsal gönül bağıyla birbirine bağladığı için öldürülmemiş miydi?

Ben birlikteliklerin başladığı günleri değerli sayarım.İnsanların karşılaştığı,o ilk bakışın,o ateşin ilk yandığı günü mucize olarak görürüm.Altı yedi milyar insanın yaşadığı bu dünya üzerinde onlarcası,yüzlercesi hatta binlercesi dururken onu bulabilmek ve hayatının bundan sonrasını onunla paylaşmayı göze alabilmek için atılan ilk adım olduğu için o günler beni daha çok etkiler.İşte bu yüzden herhangi bir duygum yoktur 14 şubatla ilgili ve yıllarca sadece sevgililerim önemsediği için onları kırmamak adına kutladım bugünü.

İki yıl önce sahne programı için gittim Kuşadası'na sonra oradan bir görüşme için İzmir'e geçtim.Randevumu aldığım yere tam saatinde ulaşmak için adresi almak adına telefon ettim gideceğim yere,sekreter hanımdan yeri tarif etmesini istedim.''Bir dakika'' diyerek beni Müdürüne bağladı.Sıcak bir ses kulağıma yayıldı ve adresi tarif etti ben sesin etkisi altına girdiğim için tam anlamadım nerede olduğunu karşı tarafta bunu farketmiş olacak ki''Ben size mesajla yerin adresini göndereyim'' dedi.Neyse uzatmayalım mesajda yazan yeri bir şekilde buldum ,zili çaldım sekreter hanım yüzünde kocaman bir gülümsemeyle kapıyı açtı içeri girdim.Hemen haber verdiler geldiğimi.Müdür kapısı açıldı içeriden biri çıktı elini uzattı''Hoşgeldiniz'' dedi sıcak bir sesle elini sıktım ama uzun kaldı ellerimiz bir tokalaşma değildi sanki ne kadar öyle kaldığımızı bilmiyorum.Kendime geldim ve gösterilen yere oturdum birbirimize öyle baka kaldık yıllardır tanıyordum sanki onu hiç yabancı gelmiyordu yüzü sanki hep benimleydi bu duyguyla görüşmeyi tamamladım çıkarken yine eline uzandım yine tokalaşmanın süresini aşan bir durumla bir süre öyle kaldık hiç bir şey söyleyemedim çıkarken sadece saygımı korumaya çalışıyordum hepsi o yoksa sarılıverecektim ona orada.

Dışarı çıktım nedensiz bir şekilde büronun camına baktım o da ne!!! orada bana bakıyordu arkamdan.Elimi kaldırdım,farkında olmadan el salladı insan neden iş görüştüğü birinin arkasından bakıp el sallasın ki? bende bugüne kadar hiç böyle bir şey yapıp el sallamamıştım kimseye oysa.Karışık duygular içinde beni bekleyen araca bindim program için otele döndüm akşam sahneye çıktım ama ayaklarım yere basmıyordu çok olmuştu böyle bir duyguyu yaşamayalı sonra ondan kalan bir şeyi hatırladım odama çıkınca adresi yazdığı mesaj duruyordu telefonumda şöyle bir okudum ondan gelmiş olmasından mutlu olarak.Sonra tarih dikkatimi çekti 14 ŞUBAT yazıyordu birden irkildim sen misin o güne inanmayan!!! al sana der gibi duruyordu orada işte.

Aşıkların günü denilen o gün bizim tanıştığımız gündü ve aşık olmuştum St Valantine görevini tamamlamış iki kalbi kendi gününde birleştirmişti,İnsanların herşeyi ticarete döktükleri için uydurulmuş günlerden biri olduğuna inanan benim gibilere inat ve sanki''Hayır benim yaptıklarım doğruydu bu ruha inancını yitirme'' dercesine .Onunla paylaştığım her günü yeni bir gün heyecanıyla yaşıyorum şimdilerde ve yüzüne her baktıkça aşıklar gününe biraz daha fazla inanıyorum artık ve teşekkür ediyorum yüce yaratıcıya onu bana eş yaptığı için....

5 yorum:

  1. çok güzel bir hikayesi varmış tanışmanızın :)) mutluluklar dilerim :)) sevgililer gününe gelince, evet bence de ticari bir tarafı var o günün ama anlamı ve gerekleri açısından olsun yaa sene de bir gün parçalasın erkek karşısındaki kadını mutlu etmek için kendini ne çıkar yani :)))

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler yazsam sayfalar dolardı.Küçük bir bölümünü paylaşabildim sadece :))

    YanıtlaSil
  3. Allah bir ömür birlikte olmanızı nasip etsin. Hem evlilik yıldönümünüz, hem ilk göz göze geldiğiniz gün kutlu olsun. Canlarım benim..

    YanıtlaSil
  4. Yaşananların en canlı gizli şahidi vardı İzmir'de.Herşeyi biliyordu ama anlatmıyordu.Onların mutluluğunu paylaşıyordu sadece.Bu birlikteliğin iyi ve güzel sonuçlanması için içindeki tüm pozitif enerjiyi onlara vermeye çalışıyordu.Bu pozitif enerji yerini bulmuşki şimdi çok mutlular.Yaşamları boyunca sağlıklı beraberliklerinin sürmesi ve sevgilerinin artması temennisi ile onlara buradan kocaman öpücükler yolluyorum.Sizleri çok seviyorum.Cem TOPAÇ

    YanıtlaSil
  5. ayy süper bir yazı:)

    YanıtlaSil