6 Ocak 2010 Çarşamba

HAYAT KAPILARINI BİR GÜLÜŞE AÇAR BAZEN

Ben her yeni güne heyacanla uyanır, biten gün ne kadar stresli geçmiş olsa da en azından sabahı gülerek karşılamayı severim.Çünkü yeni bir gün,birçok güzelliklere açıktır diye düşünürüm.Burcumun etkisiyle olacak ki ağlarken biraz sonra güler ya da çok sevinçli bir durumdan duyduğum bir sözle, aniden gözyaşlarıyla derin bir üzüntünün içine girebilirim.O yüzden ikizler burcunun adı kötüye çıkmıştır.Oysa konuları yaşandığı yerde bırakabilmek,başka bir duruma taşımamak, çift karekterlilik değil, sapla samanı birbirinden ayırt etmenin, bir başka şeklidir bana göre.Oysa çoğumuz bunu yapamıyor, acılarını, sıkıntılarını, yaralarını hep taşıyor ve girdiği her ortama mutsuzluğunu yayıyor.

Peki ne kadar doğru sizce?

Her birimizin sıkıntıları yok mu ?

Her dağa yağan bir kar yok mu?

Hayat bazı şeyler için çok kısa dostlarım. Hele yaşam şartlarının bizi çok zorladığı şu dönemde, elimizdeki değerlere sahip çıkmalı ve mutlu olduğumuz anların tadını çıkarmalıyız.Yaşamdan vazgeçmek,bir mutsuzluğu sürdürmek, dertlerden sıkıntılardan bahsetmek, kimseyi rahatlatmayacağı gibi bizleri yalnızlaştırır.Bir süre sonra bunları değil paylaşmak,konuşacak birini bulmak bile zorlaşır. Tabii sürekli gülücükler dağıtmayı, ortalığa neşe saçacağım diye deli deli hareketler yapmayı kastetmiyorum ama melankolik bir tavırla ortalarda dolaşmak, herşeyden önce sizi yorar.Şöyle bir doğaya bakın mesela: nasıl sesizce ama coşkuyla her an bir değişim içinde yağmur yağıyor, arkasından kocaman bir güneş içimizi ısıtıyor,kar yağıyor, bembeyaz örtünün içinden kardelenler gözüküyor,çiçekler her sabah bütün güzellikleriyle açıyorlar geceye inat.

Her bulutun arkası güneştir bunu unutmadan yaşamak gerekir. Yaşadığımız sorunların, sıkıntıların herbirinin geçmek zorunda olduğumuz birer sınav olduğunu düşünerek bakmalı,incir çekirdeğini doldurmayacak olayları, hayatımızın merkezine oturtmadan, yaşamayı öğrenmeliyiz.İşte bütün bunların başlangıcı, sabaha iyi uyanmakla olabilir.Kendinize iyi birşey yapın: yarın gülerek uyanın hayata!!! Kimbilir bu koca dünya, o güzel gülüşe bütün kapılarını sonuna kadar açabilir belki de..

1 yorum:

  1. Dün gece rüyamda çok kötü rüyalar şeyler görüp,mutsuz uyandım bugün..Ofiste yazınızı okuyunca umut doldu içim..Teşekkür ederim..eylem

    YanıtlaSil