15 Ocak 2010 Cuma

KADINLIĞINIZIN KIYMETİNİ BİLİN!!!

Şu kadın,erkek eşitliği denilen meret nereye düşer ki acep ?

Ne zaman erkek olarak üstün olduk ki eşit olalım ? Hadi bir bakalım şu duruma eşit olmak sözlük anlamıyla neymiş

Eşit: Yapı, değer, boyut, nicelik ve nitelik bakımından birbirinden ne artık ne eksik olmayan...

Bu tanımdan da anlaşıldığı üzere zaten eşit olmadığımız ortada.Ortak olduğumuz tek yer 'insan' oluşumuz.Hiçbir konuda eşit değiliz aslında ve emin olun bir erkeğin yerinde olmak istemezsiniz çoğu zaman.Şehirde yaşayanlar bilir, otostop çeken erkekler çoğu zaman yürümek zorunda kalırken, hiç kızları göremezsiniz oralarda.Çünkü elini kaldırana kadar zaten araçlar kuyruk olmuştur önlerinde.Gidecekleri yer aynı olmasa bile kızı almak için korna sesleri birbirine karışmıştır çoktan.

Önce kadınlar ve çocuklar kurtarılır acil durumlarda,bir yere girilirken bayanlar önden alınır, sandalyesi çekilir otursun diye,sigarası yakılır, hatta elinde çakmak varsa, elinden alınıp yakılır,çiçek alınır,yüzük alınır,kat alınır,yat alınır,jeep alınır olmadı bir de küçük araba alınır,kürk alınır.Bazen hepsi bir tanesine alınır, bazen de en az birisi birine alınır.Deli gibi okuması gerekmez içlerinde bazılarının, bacakları güzelse en iyi işe o alınır.Kötüyse bile başka yeri güzeldir, yine işe o alınır.

Tanımda ne diyordu? 'Boyut' değil mi? Hanımlar için 'boyut' hiç önemli değildir.Her boyuttaki kadın makbuldür erkek için.Küçük olur ''fındık kurdu'' dur,büyük olur ''devlet gibi'' derler,şişmansa ''balık etli'',zayıf uzun boylu ise ''tay gibi'',güzel kalçalı iri memeli ise hele de memeler dikse ''malı mülkü ''yerinde derler,kalçalar haddinden fazla genişse olsun ''yemekte salça kadında kalça'' yapıştırılır sözün arkasına, dişlekse olur adı ''tavşan dişli'' kötü bir yeri olsa eee ''o kadar kusur kadı kızında da olur'' atasözü devreye girer.

Tanıma göz gezdirirsek ''değer'' durumu giriyor devreye.Ağırlığınca altın verilir ,başlık verilir alınırken,nafaka verilir boşanırken,o verilir bu verilir.Ama o canı ister''verir'' başı ağrır''vermez''.Yaşlansa bile kadınlık vasfını kaybetmez.
Tek dişi kalsa bile kendi isterse alıcısı çıkar.

''Yapı''diyordu tanımda.Hemen bakalım ;yapı olarak da güçlüdür kadın. Her ayın belli dönemlerinde üç ila yedi gün kan kaybeder.Ölmez!!! Bırakın ölmeyi, kan dolaşımı sağlandığı için daha güçlü çıkar bu iç savaştan.Yaşlandığında bile seks yapmak için ilaç kullanmak zorunda kalmaz.Yüce yaratan 'rahim' sıfatını onlara bahşetmiş bir de girmek için bir sürü kuralları yerine getirmemiz gereken cenneti bile ayaklarının altına sermiştir...

Şimdi hiç üzmeyin kendinizi erkeklerin dünyasında olmak ve aynı haklara sahip olmaya çalışmak için.Bunların hiçbiri erkek dünyasında yok!!!

Mavi patikten başlayan sıkıntıları vardır erkeklerin.Mavi patik giydirilerek bir sürü hakları ellerinden alınmıştır aslında.

En ağlanmayacak yerlerde foldur foşur ağlayabilirken kadın,erkek ağlamamalıdır patiğinin renginden dolayı.Gece tıkırtı duyulduğunda,pembe patikli biri kalkıp ne yapabilir ki,tabii ki mavi patikli kalkıp bakacaktır,kim var diye.Neticede gelen de mavi patiklidir.Ve dövüşülecekse,ikisi dövüşecektir.Eşit şartlarda yolda yürürken üşürse kadın,erkek donsa da ceketini çıkarıp pembe patikliyi ısıtmak durumundadır...

Kışkırtılarak büyütüldüğü için,bazı duyguları köreltilmiştir erkeklerin.Erkek adam cesurdur,güçlüdür,korkmaz,yılmaz.Erkek adam ağlamaz,gülmez gerekirse yemez,içmez...Bunları çoğaltmak mümkündür.

Bırakın kahveye gitmek,içip sarhoş olmak,işsiz kalmak,aç yatmak,abazan yaşamak, parasız kaldığında sevdiği kadın tarafından terkedilmek ve her şeyden önemlisi önündekini kaldıramadığı zaman ''erkek misin ulan sen'' denerek aşağılanmak bizlere kalsın.Siz,doya doya kadınlığınızın tadını çıkarın ve tekrar düşünün...

Eşit miyiz sizce ????

2 yorum:

  1. Çookk güzel bir yazı.Çok değişik bir bakış açısı...Ve çok ta eğlenceli bir anlatım...Ellerinize sağlık..Zeynep

    YanıtlaSil
  2. Doğru söze ne denir ki??? şapkamı çıkartıyorum...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil